2-річний хлопчик, який страждав від важкої форми раку, потряс свою сім'ю і лікарів, прокинувшись від коми, після того, як його батьки погодилися відключити апарати життєзабезпечення, і незабаром його відправили додому здоровим, пише kr24.com.ua.

Маленький Ділан Аскін з Дербі в 2016 році захворів вкрай рідкісним типом раку легенів і був настільки хворим, що його сім'я охрестила його, коли він лежав на лікарняному ліжку, в великодню неділю. Лікарі не думали, що він виживе, а батьки Ділана прийняли найважче рішення - апарати підтримки життя їхньої безнадійно хворої дитини повинні бути відключені, так як ніякої надії більше немає.

Однак сталося справжнє диво! Керрі Аскін, мама Ділана, каже: «Я переконана в тому, що Ділан став нашим великоднім дивом. Я не дуже релігійна, але я думаю, що це чудо. Коли ми повідомили про це нашому старшому синові, він сказав: "Він як Ісус".

Зараз 4-річний Ділан повністю здоровий і встиг за цей час стати старшим братом.

У різдвяний день 2015 року Ділан був доставлений в Королівську лікарню Дербі з проблемами дихання, де було виявлено, що одна легеня у хлопчика вже не працює. Подальші дослідження показали, що його легені на 80% відсотків вражені кістами. Йому було поставлено надзвичайно рідкісний діагноз - «легеневий гістіоцитоз Лангерганса». Після цього приєдналася бактеріальна пневмонія.

Мати дитини пригадує «У Страсну п'ятницю лікарі сказали нам, що все виглядає похмуро і ми не зможемо його повернути. Але він все ще боровся. Ми його охрестили, вся сім'я прийшла, щоб попрощатися, включаючи його старшого брата».

Медики перестали давати дитині ліки і готувалися відключити апарати життєзабезпечення. Однак серцевий ритм хлопчика став стабілізуватися, а рівень кисню в крові збільшуватися. І в великодню неділю стан дитини став стабільним.

16 травня Ділан поїхав додому, а 21 липня закінчив лікування раку і з тих пір абсолютно здоровий!