Закарпатка зустріла дружину коханця в пологовому. Чим це закінчилось?

10-03-2018, 03:28 / Автор: Інна Волєва
/
4.9т

Із Миколою я зустрічалася давно. Знала, що в нього є дружина. Десь краєм підсвідомості це сприймала. Але нам було так гарно разом! Хоч між нами було двадцять років різниці, але я цього не відчувала. Навпаки, подобалося, що така людина, яка вже багато чого в житті побачила, турбується про мене, як про мале дитя, пише zakarpatpost.net.

Та й його дружина не обов’язково мала здогадуватися про наші стосунки. Адже майже завжди ми зустрічалися вдень. Працював він директором однієї солідної фірми. Дружина була лікаркою. Казав, що в них уже нічого спільного. Так, діти, але вони вже дорослішають, в них свої зацікавлення. Галина, так звали його дружину, переймалася тільки своїми лікарняними справами. «В нас давно немає сім’ї», – підсумував Микола. Чесно кажучи, я тоді була молода і не мала якогось особливого відчуття вини. Просто насолоджувалася життям. Мені виповнилося 23 роки, закінчила університет. Але працювати не пішла. Микола сказав, що з радістю буде мене утримувати.

Мене ця ситуація не принижувала, бо будь-якої миті могла піти працювати перекладачем. Що-що, а кілька мов я знала блискуче. Але ж життя таке коротке. Ще напрацююся, думала я, а зараз треба взяти всі радощі від молодості.

Микола все добре продумав. Він винайняв для мене квартиру на околиці міста. Казав, щоб бути ближче до природи. Справді, краса тут була неймовірна. Неподалік лісок із струмочком. Сам він жив у центрі Києва.

Але тут я завагітніла. Коли дізналася про це, ледве дочекалася його, щоб повідомити його про цю новину. Дуже вірилося, що він мене носитиме на руках за цю звістку. Адже тепер не тільки я – ми вдвох будемо його любити. Він прийшов, як завжди, о дванадцятій. Настрій мав чудовий – напередодні вони уклали із закордонною фірмою дуже вигідний контракт. І от я повідомляю свого коханого: «Ти навіть не уявляєш, що я маю сказати!». Здається, Микола в ту ж мить зрозумів, про що я. «Ти ще така молода, встигнеш!» – такими самими недомовками відповів він.

«Але ж…», – знічено заперечила я. «Я все влаштую!» – ніжно, проте наполегливо заперечив Микола. І тут ми вперше в житті посварилися. Мені раптом стало страшно, що цю рідну мені людину я можу зараз втратити назавжди. Але зупинитися я не могла. Коли він намагався обняти мене і заспокоїти, я почала бути його кулаками. І раптом він пішов. Він зачинив двері. І залишив мене саму.

Я навіть не мала сліз, щоб виплакати свій біль. Невідомий досі страх стискав серце. Я випила заспокійливих крапель. Слава богу, вони в мене в квартирі були. І почала прати у ванній штори. Адже пральну машину їх кидати не можна, можуть піти прахом. Навіть не знаю, чому я цим зайнялася, але це мене трохи відволікло. А тим часом напружено чекала дзвінка. Навіть мобільний поставила перед розчиненими дверима ванної.

Але телефон мовчав. Тоді я взялася мити вікно. Бо ж, коли випрані штори, треба, щоб і вікно було бездоганно чистим. Все це я робила на автопілоті. Але й зараз раджу тим, хто перебуває у великому стресі, працювати. Це найбільші ліки від страху та депресії. Довго, до першої ночі, дивилася телевізор, аж поки тут і не заснула.

Я намагалася не думати про цю ситуацію. Не аналізувати її. Вдома в мене залишилися дві сестри та мама. Мама все життя важко працювала, щоб нас прогодувати. Сестри ще вчилися і зараз я їм допомагала. Шукала по всьому місту гарний недорогий одяг, часом відправляла гроші чи посилки. Уявила собі, як повернуся додому вагітна. Як мама буде тихенько плакати по ночах, щоб я не бачила. Як сестри будуть мене жаліти. А насправді подумають, що це в них усіх така доля – самим виховувати своїх дітей. І я вирішила не здаватися. Слава Богу, сили і здоров’я є. Впораюся сама. Вже почала складати план дій на наступний місяць.

Але раптом весь цей ентузіазм кудись зник. Охопив такий відчай, такий страх за своє майбутнє. Таким холодом повіяло від того майбутнього, що я думала – зараз у мене почнеться істерика. Чесно кажучи, я дуже хотіла почути дзвінок від Миколи. Та розум казав, що нічого мені цього чекати. І ось так півдня я кидалася то в стратегічні розробки свого подальшого життя, то в чорну зневіру.

Але о дванадцятій у замку клацнули ключем. Не може бути! На порозі стояв Микола. Він зніяковіло посміхався. У руках був розкішний букет. Пояснював, що погарячкував, просто злякався. Всі чоловіки лякаються у таких ситуаціях. Я намагалася посміхатися, але це мені не дуже вдавалося. Ми обоє прагнули вдавати із себе безтурботних та щасливих, але це вже була не та безхмарна радість, що, приміром, тиждень тому.

Микола сказав, що знайшов для мене приватну клініку. Там я буду обстежуватися і народжувати. Звісно, він все оплатить. Але світитися не буде. Щоб не робити боляче дружині, – пояснив мій коханий. – А раптом вона дізнається?

Я погоджувалася. Звісно, не треба ранити своїм щастям людей, які так багато для нас зробили. Тож невдовзі наші спільні образи вляглися. Ми знову були близькими, а деколи навіть щасливими. Дев’ять місяців минуло без якихось особливих ускладнень здоров’я. Тож напередодні пологів я ретельно приготувалася. У клініці на мене чекало ліжко і турботливі лікарі.

Правда, Микола отримав запрошення їхати до Відня – на десять днів. Це було стажування в тамтешньому університеті. Я знаю, що про це він все життя мріяв. Бо дуже часто про це розказував. Це відчиняло йому багато дверей. Одна з них – згодом отримати освіту в тому ж університеті. Микола казав, що в такому разі матиме можливість жити в Австрії. І тоді наші стосунки прийдуть до логічного завершення. Ми одружимося, матимемо спільне житло. Я прекрасно знала німецьку та англійську. То ж і в мене проблем не має виникнути.

І ось зараз Микола казав, що не має права залишати мене одну. Бодай, поки я не народжу. Але ж пологи почнуться, коли ти приїдеш, – заспокоїла я його. І врешті-решт він погодився їхати. Настрій мій від цього не погіршився. Я мала кошти на всякі випадки життя, мала любов Миколи. І він міг будь-якої миті приїхати, якщо мені знадобиться наша допомога. А ще він пішов будувати наше спільне майбутнє, – посміхалася я.

Але життя трохи відкоригувало мої плани. Я їхала в таксі, коли воно несподівано залетіло в яр. Удар був сильним, але м’яким. Все обійшлося без важких травм. Проте я все ж отримала струс мозку і втратила свідомість. У мне почалися передчасні пологи. У міліцейській машині мене везли до центральної лікарні. Добре, що я хоч мала із собою документи.

Отямилася я тоді, коли наді мною схилилася красива жінка. Вона заспокоювала, що все буде гаразд. Я зрозуміла, що народжую. Мене почав роздирати великий біль. Ні про яку приватну клініку не могло бути й мови. Надто пізно. Увечері в мене народився хлопчик. Та ж сама лікарка зайшла в палату. Поцікавилася моїм станом, спитала, як назву дитину. «Миколою, мабуть!» – відповіла я. І побачила, що жінка раптом посумнішала. Але вже через хвилину вийшла із палати.

«Це в неї чоловік Микола. Вони дуже погано живуть. Лідія Петрівна бореться із хворобою, у неї важка форма діабету. А все через нього. Байдужий він до неї, жорстокий», – пояснила стан лікарки нянька, яка на той час була в палаті. Я пожаліла бідну жінку. Ще й усміхнулася, що не всі Миколи однакові. Он у мене ніжний, турботливий.

А потім я стала свідком того, як лікарка розплакалася. Двері були напівпричинені. Лідія Петрівна говорила по телефону, очевидно, з чоловіком. Вона кричала, щоб він забирався від неї. Але співрозмовник, мабуть, цього не хотів.

Треба сказати, що телефон піл час аварії я загубила. Із чужого телефону сусідки по палаті прислала Миколі СМС, що в мене все добре, народила хлопчика. Микола одразу ж зателефонував. Я розповіла все, як є. Він чомусь дуже перелякався. Мабуть, тому, що я не в приватній клініці, а в центральній міській лікарні, здалося мені тоді.

Але насправді причина була зовсім іншою. У тій лікарні працювала його дружина. Мабуть, у Бога велике почуття гумору. Бо саме вона і була моєю лікаркою! Про це я довідалася, коли побачила свою лікарняну картку, на якій було виписано знайоме мені прізвище. Слава Богу, що вона не знала, що в неї за пацієнтка. Микола наказав, якщо будуть якісь проблеми, дзвонити. А зараз, мовляв, не може говорити.

Не можу передати, яке відчуття вини мене заповнило тоді. Мені завжди здавалося, що в Миколи жінка стара, негарна, занедбана, примітивна. Але ж це була така красива жінка, що їй би у фільмах зніматися. І цікавою була, і вдягалася гарно. Звичайно, до дружин своїх коханих не відчуваєш суперництва, адже це ніби вони переможені. Мені так хотілося з нею поговорити. Про те, що я навіть не пам’ятаю свого батька, так рано він від нас пішов. Про те, що завжди хотілося надійного чоловічого плеча поруч. Мені хотілося, щоб ми стали друзями. Але я не могла дозволити собі цього зробити. От і поводилася, як усі жінки в палаті – відповідала на питання, посміхалася на її жарти.

Через рік ми із Миколою все ж одружилися. А ще через два розлучилися. Не можу пояснити, як це сталося. Але нам все менше хотілося говорити одне з одним. Ми все більше знаходили недоліків одне в одному. Обідав він на роботі, але ввечері – завжди вдома. Наш маленький син не викликав у Миколи особливого розчулення. Хоча вік і купляв йому дорогі подарунки.

А потім я дізналася, що Микола зустрічається із студенткою. Вона винаймала окрему квартиру і я підозрюю, що оплачував її Микола. Я вчинила скандал. Кричала, щоб він забирався. Так само, як колись на нього кричала його колишня дружина. Але забратися мала я. Бо ж житло було нашим спільним.

Зараз Микола справді живе зі своєю студенткою. Вона навіть спеціально приходила в бюро перекладів, де я працюю. Зверхньо мугикнула і пішла геть.

Не думаю, що це розплата за мій гріх. Це просто незрілість. Коли я любов’ю називала те, що недоотримала в дитинстві. Тішилася, що нарешті хтось по-батьківськи опікується мною. Але не отримала в результаті ні батька, ні коханця. Думаю, в багатьох така ж історія, як і в мене.

Напомним, Пасха без дождей, а в июле – грозы и шквалы: какое лето ожидает украинцев в 2024 году.

Ранее Вести-ua.net писали, Львів’янка рік оплакувала сина-“атовця”, а потім отримала повідомлення: “Мамо, я живий!”.

Также Вести-ua.net сообщали, "Вылечить" инвалидов: как власти решили перепроверить сотни тысяч человек.

Почему вы можете доверять vesti-ua.net →

Читайте vesti-ua.net в Google News

Последние новости

22:43
"Победы" больше нет: оккупанты отменили парад в Крыму
67
22:19
Россиянам устроят тотальную проверку на детородность
192
22:03
Украину потреплет сильный ветер: названы области, где будет бушевать непогода
231
21:58
В Украине подстрелили актера-путиниста из фильма «Виват, гардемарины!»
834
21:33
Условия военского учета меняются: что теперь ждет военнообязанных украинцев
431
21:14
Иран готовится к ядерной войне, на Западе думают, что "само рассосется", - Telegraph
554
20:56
США готовятся к физическому нападению Китая на критическую инфраструктуру, - директор ФБР
308
20:41
Женщине в роддоме отдали не ее ребенка: что произошло
283
20:18
Скабеева признала, что берет за пропаганду деньги
378
20:01
Россия продолжит боевые действия в Украине даже в случае переговоров, - Лавров
698
19:53
Астрологи узнали, кому из знаков зодиака повезет в эти выходные
828
19:35
В Днепре объявили траур по жертвам ракетной атаки
273
19:17
СБУ нейтрализовала вражескую агентурную группу на одном из стратегических заводов Харькова
407
18:59
Два знака зодиака ожидают неудачи и трудности в апреле
778
18:41
В ЦРУ спрогнозировали ход войны до конца года: что может произойти
958
18:23
Трудоустройство в Латвии: на какую работу чаще всего берут украинских беженцев
384
18:06
Падение бомбардировщика Ту-22М3 в РФ: эксперт назвал оружие, которым можно было достать самолет
467
17:48
Когда в Украине отменят военное положение: астролог назвал точную дату
2.2т
17:30
НБУ составил рейтинг украинских банков по количеству отделений
389
17:12
Туск призвал протестующих прекратить блокаду границы с Украиной
481
16:54
Пасмурно, дождливо и ветрено: прогноз погоды на выходные 20-21 апреля
340
16:36
Минюст назвал причины для мобилизации заключенных
363
16:18
Стоимость картофеля в Украине: что происходит с ценой
569
16:00
Астрологи узнали, какому знаку зодиака повезет 19 апреля
612
15:42
Метеоролог уточнила, когда в Украину снова вернется тепло
728
15:24
В Украине будут выключать свет бизнесу и промышленности, - "Укрэнерго"
310
15:07
Поиск "уклонистов" за границей: посол объяснил, какие полномочия есть у ТЦК
987
14:49
В Киеве объявлено штормовое предупреждение, столицу накрыл сильный ветер
362
14:31
Три знака зодиака на днях рискуют разорвать отношения со своей половинкой
717
14:13
Курс доллара в обменных пунктах вырос до 40 гривен
498
13:55
NASA обвинило Китай в намерении захвата Луны
367
13:37
Усиление мобилизации в Украине: в Польше жалуются, что теперь некому будет собирать клубнику
944
13:19
Ракетная атака по Днепру: количество жертв увеличилось
508
13:01
Ученые назвали профессии, которые значительно повышают риск возникновения деменции
502
12:43
Путин хочет устроить провокацию, чтобы отвлечь НАТО от войны в Украине, - FT
896
12:25
"Вылечить" инвалидов: как власти решили перепроверить сотни тысяч человек
3.2т
12:08
Стало известно, как сбили российский Ту-22М3
853
11:50
Цены на аренду жилья: Киев стал самой доступной столицей в Европе
461
Больше новостей